Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 1 łyżeczka
pieprz 1/8 łyżeczki
filety z mintaja 450 g
mąka 3/4 szklanki
tłuszcz 1/4 szklanki
papryka mielona
parmezan 1/2 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z serem

Na arkuszu woskowego papieru zmieszać: sól, pieprzem i ser. Filety obtoczyć w mące, a następnie w serze. W rondlu stopić tłuszcz na średnim ogniu. Rybę rumienić przez 6 minut z obu stron, posypać papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak