Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
pieczarki 8 szt
pieprz
sól
masło 2 łyżeczki
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka dzielimy na połowe, a następnie bardzo dokładnie (przez folie) rozbijamy na cienkie płaty i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Pierś z pieczarkami foto
2
Umyte pieczarki ścieramy na grubych oczkach, a następnie chwilkę przesmażamy na maśle.
Krok 2 - Pierś z pieczarkami foto
3
Usmażone pieczarki układamy na całej powierzchni mięsa. Następnie piersi zwijamy ścisle w roladki i spinamy wykałaczkami.
Krok 3 - Pierś z pieczarkami foto
4
Roladki tradycyjnie panierujemy w jajku i bułce - smażymy na rumiano po obu stronach
Krok 4 - Pierś z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 18.12.2012 13:32
zjadła bym sobie taka na obiadek
pacpaw 24.11.2012 17:53
fajny przepis na taki smaczny i zwykły ( w pozytywnym sensie) obiad. Czasami też lubię sobie tak zjeść
Kuchareczka2 18.05.2012 07:48
znakomita
Weronika_eM 15.11.2011 20:00
pycha
MAR3STA 14.11.2011 23:02
uwielbiam takie obiadki;)
Beatris 12.11.2011 15:49
Najlepszy obiad dla mojej rodziny.
alaaa 11.11.2011 18:48
bardzo lubię takie kotleciki.pycha
Agnieszka_B 11.11.2011 17:34
Moje ulubione połączenie - kurczak i pieczarki:)
Sroczka 11.11.2011 16:18
bardzo apetycznie wygląda
Anna146 11.11.2011 15:51
pyszny pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak