Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć, odciąć trzony, a kapelusze obgotować 10 min. w posolonej wodzie. Następnie wyjąć z wody i ostudzić. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na 2 łyżkach masła, dodać drobno pokrojone trzony i natkę pietruszki. Chwilę smażyć, zdjąć z ognia, lekko przestudzić, dodać drobno posiekane jajka i jajko surowe. Farsz doprawić solą i zielem angielskim, dokładnie wymieszać i napełnić nim kapelusze pieczarek. Pieczarki ułożyć w naczyniu do zapiekania, posypać serem i okruszkami masła i zapiec 35 min. w piekarniku, w temperaturze 190°C. Ser powinien się całkowicie rozpuścić i lekko zrumienić. Podawać jako przystawkę.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    podoba mnie sie,wyprobuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zrobiłam ,pycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Pyszne są.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ja też lubię takie pieczarki.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    muszą być pyszne
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    super przystawka
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    podoba mi się
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    śuper przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    śuper przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    dobre pieczarki
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    Uwielbiam pieczarki pod każdą postacią. A te są pycha.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !