Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory w rodzynkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pokrojone pory 2 szklanki
masło 2 łyżki
rodzynki 1/4 szklanki
białe wino 1 szklanka
szczypior posiekany 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pory w rodzynkach

W rondelku napełnionym lekko osoloną wrzącą wodą blanszować pory przez około minutę. Odcedzić, odstawić. Na patelni roztopić masło. Lekko podsmażyć pory przez 2 minuty. Dodać pozostałe składniki. Kontynuować smażenie, aż cały płyn wyparuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak