Sposób przygotowania

Ser biały zmielić przez maszynkę 3 razy. W rondelku roztopić masło. Dodać 5 jaj, śmietanę i ser. Cały czas mieszać i gotować na wolnym ogniu. Kiedy w masie pojawią się pęcherzyki powietrza zdjąć rondelek z ognia. Ostudzić. Do letniej masy dodać rodzynki, skórkę oraz cukier lub zapach. delikatnie wymieszać. Następnie formę do paschy wypełnić zmoczoną gazą i napełnić masą. Formą kilka razy uderzyć w stół i przykryć talerzem i postawić do góry nogami. Schładzać ok. 24 godzin.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !