Sposób przygotowania

Namoczoną wcześniej soję gotujemy do miękkości- odcedzamy.
Na kilku łyżkach rozgrzanej oliwy smażymy cebulkę na rumiano- następnie mieszamy ją z soją i połową posiekanego koperku- przyprawiamy i miksujemy blenderem.
Do masy wbijamy jajko- formujemy kotleciki i smażymy je na rumiano na patelni.
Kostkę rosołową rozpuszczamy w gorącej wodzie- dodajemy resztę posiekanego koperku- chwilkę gotujemy po czym dodajemy do bulionu zasmażkę z masła i mąki.
Mieszamy energicznie aż powstanie gęsty sos.
Kotleciki podajemy z sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetne chociaż u mnie w domu miesożercy:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Super! Mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    chętnie spróbuję takich kotletów
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    chętnie spróbuję takich kotletów
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nigdy nie próbowałam z koperkiem - wydają się być pyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    wyglądają na bardzo smaczne- zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !