Sposób przygotowania

Umytym pomidorom obciąć górę. Ostrożnie wydrążyć środek a następnie pokroić go w kosteczkę. Z chleba tostowego odciąć skórkę i też pokroić w kosteczkę. Obrany czosnek rozetrzeć ze szczyptą soli. Na patelni rozgrzać masło włożyć czosnek i chwilkę podsmażyć. Dodać chleb i usmażyć na złoty kolor. Przygotowane grzanki wymieszać z miąższem pomidora i fetą. Farszem napełnić pomidory i przykryć odciętą górą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok. 15 minut. do farszu możemy dodać jeszcze oliwki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    Mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    MNIAM
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super pomysł z tym chlebusiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !