Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane pomidory

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4
chleb tostowy 4 kromki
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
feta 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane pomidory

Umytym pomidorom obciąć górę. Ostrożnie wydrążyć środek a następnie pokroić go w kosteczkę. Z chleba tostowego odciąć skórkę i też pokroić w kosteczkę. Obrany czosnek rozetrzeć ze szczyptą soli. Na patelni rozgrzać masło włożyć czosnek i chwilkę podsmażyć. Dodać chleb i usmażyć na złoty kolor. Przygotowane grzanki wymieszać z miąższem pomidora i fetą. Farszem napełnić pomidory i przykryć odciętą górą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok. 15 minut. do farszu możemy dodać jeszcze oliwki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 09.01.2013 23:27
super pomysł z tym chlebusiem
zbysio 07.01.2011 19:00
MNIAM
Ewelina45 13.10.2010 09:59
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak