Sposób przygotowania

Kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć przyprawą ziołową do kurczaka Prymat i odstawić na 30 minut.

Następnie włożyć do brytfanny, obsypać niedobranymi ząbkami czosnku, wlać wino, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza. Po 45 minutach kurczaka odkryć, a po 1 godzinie wyjąć z piekarnika, odstawić na 10 minut i podzielić na porcje. Podawać z ziemniakami z wody lub z tostami z bułki posmarowanymi pieczonym czosnkiem oraz sałatką sezonową.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    kurczaka lubimy i często robimy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Kurczak w winie to coś nowego, musi być smaczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Cxzosnkowy kurczaczek podlany winem - coś fanmtastycznego
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    kurczak byłby zadowolony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !