Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z dynią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 200 ml
mąka 1,5 szklanki
jajko
olej
Soda oczyszczona Prymat
sól
dynia 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z dynią

Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mąkę, sodę i sól przesiać przez sitko. Kefir roztrzepać z jajkiem i łyżką oleju. Dodać mąkę z dodatkami, wymieszać. Dodać dynię, połączyć. Olej rozgrzać na patelni, łyżką nałożyć niewielką ilość ciasta, formując racuszki. Usmażyć, osączyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak