Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek cygański

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 szklanka
jajko 4
cukier puder 1 szklanka
wafle 2
lukier
rodzynki 10 dag
orzechy 10 dag
migdały 10 dag
ananas kandyzowany 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek cygański

Wyrobić ciasto. Wymieszać z orzechami, rodzynkami. Ubić pianę, dodać, wymieszać. Piec 45 minut w 190 stopni C. Zrobić z lukru kratkę, kłaść orzechy, rodzynki, brzoskwinie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 25.11.2011 09:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak