Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 80 dag
czosnek 2 ząbki
warzywa 50 dag
pieczarki 20 dag
sól do smaku
natka pietruszki trochę

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina z pieczarkami

Cielęcinę umyć, oczyścić z błon i ścięgien. Czosnek obrać posiekać, rozetrzeć z solą i masą czosnkową natrzeć mięso. Pozostawić na kilkanaście minut, a następnie włożyć do wrzącej osolonej wody. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 40 min. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, dodać do podgotowanego mięsa i ugotować do miękkości. Pieczarki umyć, oczyścić, pokrajać w drobną kostkę, zalać wrzącym wywarem z gotowania mięsa zagotować, odcedzić. Ugotowane mięso wyjąć z wywaru, włożyć do rondelka, przekładając pieczarkami. Podlać 3 łyżkami wywaru dusić pod przykryciem kilka minut, przyprawić solą do smaku. Gotową potrawę wyłożyć na półmisek, posypać pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak