Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczanka z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kością 40 dag
mąka 4 dag
włoszczyzna 20 dag
sól trochę
ziemniaki 60 dag
koperek trochę
śmietana 1 1/2 szkl
szczypior trochę

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczanka z mięsem

Mięso opłukać, zalać wrzącą wodą i powoli gotować, dodać oczyszczoną włoszczyznę, ugotować, odcedzić, mięso obrać z kości, pokrajać. Ziemniaki obrać, opłukać, pokrajać na małe kawałki, włożyć do wywaru, ugotować. Zupę podprawić śmietaną i mąką, dodać mięso i soli do smaku, zagotować. Na każdy talerz włożyć łyżkę siekanej zieleniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak