Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada krucho-drożdżowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30dag
masło 15dag
cukier 15dag
jaja 3szt
śmietana 2łyzki
drożdże
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada krucho-drożdżowa

Wsypać do miski mąkę, zrobić w niej dołek, włożyć pokruszone drożdże(wielkość orzecha włoskiego) posypać łyżką cukru. Poczekać aż drożdże się rozpuszczą. Po czym dodać masło, żółtka, śmietanę, sól i zagnieść ciasto. Ubić białka, dodać cukier i orzechy. Na rozwałkowane ciasto wyłożyć pianę i zwinąć roladę. Upiec w wąskiej brytfannie. Jeszcze ciepłą roladę można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 30.01.2012 19:50
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak