Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik żydowski 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
miód 1/4 l
jaja 3 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
rum 1 kieliszek
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: piernik żydowski 2

aja, rum i sodę utrzeć z miodem,przyprawą do piernika i wymieszać z mąką. Ciasto wlać do natłuszczonej formy i piec w dość niskiej temperaturze ok. 1 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak