Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kokosowe z kremem orzechowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 2 szkl
masło 1/2 kost
jajko 5 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
mleko 1 szkl
wiórki kokosowe 10 dag
orzechy włoskie 1 szkl
serek śmietankowy 25 dag
masło 1/2 kost
cukier puder 50 dag
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowe z kremem orzechowym

Masło ubić z cukrem,dodać żółtka,dalej ucierać.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,dodać do masy maślanej,wlać mleko,dodać wiórki kokosowe i cukier waniliowy,utrzeć.Białka ubić na sztywną pianę,dodać do masy,dokładnie wymieszać.Ciasto przełożyć na blaszkę i piec ok.45min.w 175\"C.Serek śmietankowy ubić w misce,dodać do niego masło,cukier i cukier waniliowy,zmiksować.Orzechy posiekać dodać do masy.Ostudzone ciasto przekroić na pół,przełożyć kremem orzechowym,trochę odłożyć na posmarowanie wierzchu ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak