Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz herbaciany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 200 gram
skórka z cytryny 1 szt
sok z cytryny
esencja czarnej herbaty 3 filiżanki
rum 100 ml
wino białe wytrawne 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz herbaciany

Podgrzać wino z cukrem, skórką z cytryny i sokiem cytrynowym do wrzenia. Nie gotować. Esencję herbacianą wymieszać z rumem. Dodać do wina i dobrze wymieszać. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tyska 12.11.2011 23:37
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak