Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie wlać żółtka, śmietanę, dodać cukier puder, cukier waniliowy, cynamon i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Ciasto wyłożyć na stolnicę, rozwałkować i wylepiać przygotowane foremki. Piec w temp 180 stopni około 10-15 minut. MASA. Do miski wbić jajka, dodać cukier i ubić do białości. Następnie zdjąć z garnka i ubijać do ostudzenia. Masło i kakao utrzeć na krem, stopniowo dodawać ostudzone jajka z cukrem. Pod koniec wlać spirytus i przyprawić sokiem z cytryny. Ostudzone babeczki napełniać masą i ozdobić według uznania.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    wyśmienite, aż ślinka cieknie
  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    wyśmienite, aż ślinka cieknie
  • 3
    original
    Opublikowano

    ronald88

    wow polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ekstra wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    piękne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne, a jak pięknie wyglądają, mniammm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wyglądają pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne babeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !