Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczki ryżowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mleko 3 łyżki
ryż 1 szkl
cukier 1 łyżka
mąka 1,5 szkl
oliwa
twaróg 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczki ryżowe

Szklankę ryżu gotujemy w 2 szklankach wody z odrobiną soli. Odcedzamy i studzimy ryż .Na stolnicę dajemy ok 1,5 szklanki mąki i kostkę twarogu . Dodajemy jajka i cukier ok 1-2 łyżki .Robimy ciasto .Dodajemy zimny ryż i trochę mleka . Z ciasta formujemy jakby sznycelki i smażymy je na maśle lub oliwie.Podajemy z śmietaną osłodzoną cukrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 03.03.2012 14:18
Bardzo interesujący pomysł :)
olkaaa 05.12.2011 07:31
super
novita26 12.11.2011 07:55
mniam mniam
aginaa 11.11.2011 16:20
pyszne
ronald88 11.11.2011 10:35
wow polecam
jolita 11.11.2011 07:09
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak