Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolay

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
ser żółty 15 dag
masło 5 dag
mąka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Devolay

Kroki postępowania

1
Mięso mielimy, doprawiamy.
Krok 1 - Devolay foto
2
Na dłoni formujemy z masłu gładki placuszek i na środku układamy grubszy słupek sera żółtego, a na niego wiórka masła. Zlepiamy.
Krok 2 - Devolay foto
3
Roladki podwójnie panierujemy: mąka, rozkłócone jajko, bułka tarta.
Krok 3 - Devolay foto
4
Smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu z każdej strony.
Krok 4 - Devolay foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 23.12.2012 21:01
z mielonego ???
pacpaw 24.11.2012 17:45
kotlet pomysłowo zrobiony, ale musimy powiedzieć, że prawdziwy devolay robiony nie jest z mięsa mielonego, ale z filetu z piersi kurczaka :o)
Katarzyna/kate1980 11.11.2011 21:55
pyszności
aginaa 11.11.2011 16:27
pycha
sylwia / sytofala 10.11.2011 23:17
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak