Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
papryka mielona
cebula
tłuszcz
mąka
koncentrat pomidorowy
woda 0,5 l
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
śmietanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy

schab pokroić na plastry tak samo jak na kotlety, pobić. Każdy kawałek zagiąć bokami do środka i bić ostrą stroną tłuczka ( tak aby nie przeciąć ) uformować małe kotleciki. Każdy posolić i posypać papryką, podsmażyć na patelni z cebulką. Smażyć na złoty kolor. Zrobić zasmażkę, łyżka margaryny dwie łyżki masła, 2 łyżki mąki. W osobnym garnku zagotować wodę, dodać do niej koncentrat pomidorowy (cały) zagotować i dodać zasmażkę, śmietanką żeby sos miał delikatny pomarańczowy kolor ( doprawić do smaku maggi, solą ). Zrazy zalać sosem i dusić 15-20 min. Podawać z kluskami, ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 10.11.2011 22:14
pych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak