Sposób przygotowania

schab pokroić na plastry tak samo jak na kotlety, pobić. Każdy kawałek zagiąć bokami do środka i bić ostrą stroną tłuczka ( tak aby nie przeciąć ) uformować małe kotleciki. Każdy posolić i posypać papryką, podsmażyć na patelni z cebulką. Smażyć na złoty kolor. Zrobić zasmażkę, łyżka margaryny dwie łyżki masła, 2 łyżki mąki. W osobnym garnku zagotować wodę, dodać do niej koncentrat pomidorowy (cały) zagotować i dodać zasmażkę, śmietanką żeby sos miał delikatny pomarańczowy kolor ( doprawić do smaku maggi, solą ). Zrazy zalać sosem i dusić 15-20 min. Podawać z kluskami, ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !