Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

peklosoli 14 g
kilka ząbków czosnku
boczek 1 z żeberkami

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Zmiażdżony czosnek , pieprz i peklosól utrzeć na pastę. Dokładnie natrzeć boczek, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 dni. Po wyjęciu naciąć skórkę mięsa w dość drobną kostkę, skropić rumem, umieścić w rondlu i upiec z dodatkiem smalcu. Piec w temperaturze 200 stopni około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 15.04.2012 08:38
pycha
Kaja35 15.04.2012 08:38
pycha
Izabela/bella81 27.02.2012 09:02
fajne mięsko
Natalia/tubisiek 30.11.2011 20:45
super!
M-W 17.11.2011 20:47
mniam mniam
gottrina 17.11.2011 14:04
pycha
Mysiunia 10.11.2011 21:38
a jak długo piec?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak