Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewany bakłażan

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
ser żółty
ryż 1 torebka
czosnek 1 ząbki
sól i pieprz do smaku
cebulka 1
jogurt grecki 1 szklanka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewany bakłażan

Bakłażany przekroić na pół. Posypać solą i odstawić na ok. 30 minut. następnie zebrać powstały sok i wydrążyć środek. Pokroić go na małe kawałeczki. Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju. następnie dodać pokrojoną pierś z kurczaka i miąższ bakłażana. Całość poddusić w jogurcie. Doprawić do smaku. na końcu wymieszać z ugotowanym ryżem. Powstałym farszem napełnić bakłażany. Piec ok. 20 minut. pod koniec pieczenia posypać serem żółtym i ponownie zapiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.01.2014 08:16
lubię takie
Iwusia 01.09.2012 23:39
superowe :]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak