Sposób przygotowania

Bakłażany przekroić na pół. Posypać solą i odstawić na ok. 30 minut. następnie zebrać powstały sok i wydrążyć środek. Pokroić go na małe kawałeczki. Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju. następnie dodać pokrojoną pierś z kurczaka i miąższ bakłażana. Całość poddusić w jogurcie. Doprawić do smaku. na końcu wymieszać z ugotowanym ryżem. Powstałym farszem napełnić bakłażany. Piec ok. 20 minut. pod koniec pieczenia posypać serem żółtym i ponownie zapiec.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    superowe :]
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !