Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej i rzodkiewek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1
rzodkiewki 8
jabłka 1
marchewka 2
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
cukier 1 szczypta
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej i rzodkiewek

Kapustę pekińską bardzo drobno kroimy. Rzodkiewki kroimy na małe kawałki. Jabłko i marchewkę trzemy na tarce jarzynowej. Wszystkie składniki łączymy w misce. Dodajemy pieprz czarny. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dosładzamy i dosalamy jeszcze do smaku. Na koniec jeszcze tylko wymieszać i gotowe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 11.11.2011 22:38
uwielbiam takie surówki
JaPaqc 11.11.2011 12:46
świetny przepis
agnieszka137 10.11.2011 23:30
znakomita!
fasola 10.11.2011 21:06
bardzo smaczna surówka
owocówka 10.11.2011 20:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak