Sposób przygotowania

Morele umyj, osusz, skórę nakłuj w kilku miejscach widelcem. Włóż na 1-2min do wrzątku. Sparzone owoce obierz ze skórki, rozetnij i wyjmij pestki. Foremkę keksową wyłóż folią spożywczą. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając na małym płomieniu. Twaróg wymieszaj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Śmietanę ubij na sztywno. połącz z masą serową. Całość delikatnie wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną. Na spodzie formy warstwami ułóż: biszkopty, połówki moreli, serowy krem. Wierzch wyrównaj. Blog wstaw do lodówki na ok 3 h.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !