Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

morelowy blok

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele 60 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 czubata łyżka
śmietana kremówka 1 szkl
cukier puder 15 dag
cukier waniliowy 2 torebki
Biszkopty 10 dag
twaróg 50 dag (tłusty, mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: morelowy blok

Morele umyj, osusz, skórę nakłuj w kilku miejscach widelcem. Włóż na 1-2min do wrzątku. Sparzone owoce obierz ze skórki, rozetnij i wyjmij pestki. Foremkę keksową wyłóż folią spożywczą. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając na małym płomieniu. Twaróg wymieszaj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Śmietanę ubij na sztywno. połącz z masą serową. Całość delikatnie wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną. Na spodzie formy warstwami ułóż: biszkopty, połówki moreli, serowy krem. Wierzch wyrównaj. Blog wstaw do lodówki na ok 3 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 11.03.2012 11:14
super
Monika79 11.03.2012 11:14
super
Monika79 11.03.2012 11:13
superrr
Monika79 11.03.2012 11:13
superrr
Monika79 11.03.2012 11:13
superrr
mala2021 30.12.2011 08:50
pyszności
anna186 28.11.2011 21:08
fajne
SylwiaMagdaSabin 22.11.2011 12:13
mniam
eli82 12.11.2011 13:59
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak