Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

malinowe pucharki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 70 dag
śmietana kremówka 1 szkl
cukier puder 1 szkl
białko 2
laska wanilii 1
biała czekolada tabliczka
miseczki z wafli 6

Przepis i sposób przygotowania na: malinowe pucharki

Maliny przepierz, opłucz, zmiksuj z cukrem pudrem. Mus przetrzyj przez sitko. Schłodzoną kremówkę i białka ubij na sztywno (osobno). Czekoladę posiekaj na drobne kawałki. Laskę wanilii rozetnij, czubkiem noża zeskrob rdzeń. Mus malinowy połącz z pianą z białek oraz bitą śmietaną. Dodaj rdzeń wanilii i czekoladę. Składniki wymieszaj. Masę przelej do metalowej miski. Wstaw do zamrażalki na 4h. Co 20-30 minut przemieszaj masę łyżką. Następnie zamrażaj jeszcze 2 godziny. Podawaj w waflach z dodatkiem świeżych owoców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 22.12.2011 20:23
ciekawy deser
anna186 28.11.2011 21:08
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak