Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem porzeczkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czerwone porzeczki 20 dag
śmietana kremówka 2 szkl
białe wino pól szkl
cukier puder 4 łyżki
Biszkopty 8
sparzona pomarańcza 1

Przepis i sposób przygotowania na: krem porzeczkowy

Czarne porzeczki oderwij od gałązek. Zmiksuj z winem i cukrem pudrem. Masę przelej do miski, wstaw na godzinę do zamrażalki. Śmietanę kremówkę ubij na pół sztywno. Z pomarańcz zetrzyj skórkę, dodaj do śmietany, wymieszaj. 4 łyżki śmietany odłóż do dekoracji. Pozostałą połącz z masą porzeczkową. Ponownie wstaw do zamrażalki na 30 minut. Po tym czasie zamrożony krem przełóż do pucharków. Odłożoną śmietanę ubij na sztywno. Każdą porcję kremu udekoruj śmietaną, czerwonymi porzeczkami, biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak