Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć i pokroić na 3 kawałki. Każdą porcję oprószyć solą i pieprzem, skropić je sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut do lodówki. Mąkę kukurydzianą wymieszać z bułką tartą. Jajko roztrzepać z mąką pszenną dodać łyżkę wody i wymieszać. Rybę zanurzyć w jajku obtaczać w panierce i smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    gottrina

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    tradycyjna, smaczna rybka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !