Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z dorsza panierowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyzki
mąka kukurydziana 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
sól, pieprz
jajko 1 szt
filet z dorsza 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z dorsza panierowane

Filety umyć, osuszyć i pokroić na 3 kawałki. Każdą porcję oprószyć solą i pieprzem, skropić je sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut do lodówki. Mąkę kukurydzianą wymieszać z bułką tartą. Jajko roztrzepać z mąką pszenną dodać łyżkę wody i wymieszać. Rybę zanurzyć w jajku obtaczać w panierce i smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.12.2011 11:11
pyszne !
Natalia/tubisiek 30.11.2011 20:45
tradycyjna, smaczna rybka :)
gottrina 17.11.2011 14:05
smaczne
Reda 16.11.2011 20:04
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak