Sposób przygotowania

Szybko wyrobić mąkę z masłem i gorczycą. Gdy powstanie kruszonka, dodać 5 łyżek wody i zagnieść. Zawinąć w folię, włożyć na godzinę do lodówki. Ziemniaki drobno pokroić, dodać do mięsa razem z cebulą i natką, wymieszać. Wlać bulion, przyprawić. Ciasto rozwałkować . Wykrawać okrągłe placuszki ( np. filiżanką ). Na cieście rozkładać farsz, brzegi smarować jajkiem i sklejać pierogi. Posmarować resztą jajka, ułożyć na blasze. Piec około 10 minut w temp. 200 stopni. Następnie zmniejszyć do 180, piec jeszcze około 20 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tyska

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !