Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowa kapustka w jadalnej miseczce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 8 plastrów
masło kilka łyżek
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
koperek posiekany kilka łyżek
kapusta biała 4 posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowa kapustka w jadalnej miseczce

Kapustę dusimy z masełkiem i niewielką ilością wody do miękkości- przyprawiamy- dodajemy posiekany koperek.
Plastry mortadeli ( najlepiej cienkie) smażymy na złoto na maśle- powinny się wywinąć tworząc kształt miseczek.
Kapustę nakłądamy do miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 30.08.2013 16:32
ekstra pomysłowe
IZABELA29 04.03.2013 07:04
pomysłowo i smacznie
misia53 20.02.2013 20:19
bardzo fajne i niedrogie danie ,co dla mnie ma znaczenie
kuklik 03.12.2012 11:44
ostatnio nie mogę trafić na dobrą mortadelę żeby się wywijała
Katarzyna56 05.09.2012 23:58
Znakomite
adam1f 31.07.2012 06:04
dobre
traktorek 28.06.2012 11:32
efektowne
fictor123 03.03.2012 09:03
super
kanu83 02.01.2012 22:59
fajne
Iwona45 18.11.2011 09:05
świetny pomysł
Ania67 16.11.2011 15:53
To chyba zależy niestety od mortadeli- mi też czasem nie wychodzi...
przejs 16.11.2011 14:43
Super wygląda, choć niby banalne..Ja przyznam mam czasem problem , bo nie każda mortadela chce się wywijać tak, jak ja chcę...Masz na to jakiś sposób?
Kopiko1983 16.11.2011 11:47
fajny pomysł! Ciekawie wygląda ta kompozycja z mortadeli i kapusty :)
AgaS10 11.11.2011 11:18
następna wariacja na temat kapusty:)pycha:)
Krystyna32 11.11.2011 00:13
extra
agnieszka137 10.11.2011 17:49
ciekawy sposób:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak