Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Turbot z rusztu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

turboty 4 szt
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
bazylia świeża 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Turbot z rusztu

Ryby sprawione i oczyszczone umyć, suszyć w najszerszych miejscach ponacinać skórę i natrzeć solą, oliwę, sok z cytryny, bazylie oraz pieprz wymieszać razem. Turbot polać gotową marynatą i odstawić na około 1 h do lodówki. Po tym czasie ryby ułożyć w wysmarowanych oliwą tackach grillowych i piec około 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 18.11.2011 17:20
Super
aacaac 13.11.2011 08:46
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak