Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonka gotowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przednie golonki 2 kawałki
cebula 1 szt
ząbek czosnku 3 szt
marchewka 1 szt
seler 1/2
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
ziarna kolendry 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: golonka gotowana

Golonki oczyścić, opalić, opłukać i osuszyć. Zagotować 2 l wody dodać sól do smaku, obrane warzywa, cebulę pokrojoną w krążki, czosnek pokrojony w plasterki i przyprawy. Chwilę gotować, następnie włożyć golonki i gotować pod przykryciem około 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 16.04.2012 08:25
mniam
Kaja35 16.04.2012 08:25
mniam
Kaja35 16.04.2012 08:25
mniam
Reda 18.11.2011 17:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak