Sposób przygotowania

Kurczaka dokładnie umyć i podzielić na niewielkie porcje. Do mleka dodać czosnek, tymianek, bazylię, sól do smaku i dokładnie wymieszać. Mięso włożyć do miski i zalać mlekiem z przyprawami, po czym odstawić na kilkanaście godzin w chłodne miejsce. Przed smażeniem wyjąć kurczaka z zalewy i odsączyć. Każdy kawałek obtoczyć w bułce tartej i kłaść na mocno rozgrzany, głęboki tłuszcz. Smażyć na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !