Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO NA RURKI

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka tortowa 2 szklanki
cukier puder 1/4 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
masło 1/4 kostki
żółtko jajek 2
amoniak 1/2 łyzezkic
Krem:
mleko 1 1/2 szklanki
budyń waniliowy 1
cukier 1 szklanka
jajko 3
zapach

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO NA RURKI

CIASTO:
Wszystko wyrobić jak na ciasto kruche.
KREM:
Mleko zagotować. Jajka, cukier i budyń- rozmieszać i dodać gorące mleko. Wszystko zostawić na małym ogniu ciągle mieszając aż zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Kostkę margaryny utrzeć i połączyć z zimną masa budyniową. Dodać zapach i rozmieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak