Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek migdałowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
cukier 50 dag
masło 25 dag
jaja 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 opak
sól łyżeczka
migdały 12 dag
skórka z cytryny trochę
cynamon szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: placek migdałowy

Masło, jaja i cukier utrzeć na pianę, dodać sól, mąkę z proszkiem do pieczenia i skórkę z cytryny. Wyrobione ciasto rozwałkować na grubość 1-1,5 cm i ułożyć w natłuszczonej formie. Obsypać przekrojonymi wzdłuż migdałami i cukrem z utłuczonym cynamonem. Piec około 30 minut. Upieczone ciasto krajać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak