Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młody szpinak z pomarańczą i prażonym słonecznikiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 10 dag
pomarańcza 1 szt
słonecznik łuskany 4 łyżki
ocet winny 2 łyżki
oliwa 6 łyżek
miód
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Młody szpinak z pomarańczą i prażonym słonecznikiem

Kroki postępowania

1
Ocet mieszamy z oliwą, doprawiamy do smaku miodem, solą i pieprzem.
Krok 1 - Młody szpinak z pomarańczą i prażonym słonecznikiem foto
2
Szpinak przebieramy i dokładnie płuczemy. Pomarańczę wyfiletowujemy, tzn. wycinamy sam miąższ bez skórki i każdy filet kroimy na pół, dodajemy do szpinaku.
Krok 2 - Młody szpinak z pomarańczą i prażonym słonecznikiem foto
3
Polewamy przygotowanym sosem i dokładnie ale delikatnie mieszamy.
Krok 3 - Młody szpinak z pomarańczą i prażonym słonecznikiem foto
4
Posypujemy słonecznikiem uprażonym na rozgrzanej patelni. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Krok 4 - Młody szpinak z pomarańczą i prażonym słonecznikiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 29.10.2012 18:49
brzmi wybornie
Ewa104 10.06.2012 10:03
Może mi smakować takie połączenie.Tylko słonecznik mocniej bym uprażyła.
Marlena/Kinia 12.01.2012 10:17
ciekawe połączenie smaków -szpinak, pomarańcza i slonecznik... do wypróbowania:)
Lotar 10.11.2011 21:17
super propozycja...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak