Sposób przygotowania

Jajka wbić do miki, wsypać cukier i ubijać na parze. Gdy masa zgęstnieje wlać wodę z sokiem z cytryny i ubijać na puszystą masę. Gdy masa trzykrotnie powiększy swoją objętość, miskę zdjąć z pary i ubijać do ostudzenia. Następnie do masy jajecznej przesiać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej prostokątnej formy. Piec w temp 180 stopni około 20 minut. Marmoladę wymieszać z dżemem, wódką i rodzynkami. Zimne ciasto posmarować marmoladą, posypać utartą białą czekoladą i wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    proste , smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowicie wygląda:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ciekawy wierzch tego biszkopta:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !