Sposób przygotowania

Do ok 3 litrów wody dodajemy 3 kostki bulionowe i wkładamy starte na tarce warzywa-marchewkę,pietruszkę i seler.Gotujemy . Pieczarki obieramy kroimy w plasterki ,cebulę siekamy w kosteczkę -wszystko podsmażamy na maśle . Do gotujących się warzyw dodajemy podsmażone pieczarki z cebulę . Mieso mielone mieszamy z jajkiem ,wyciśniętym czosnkiem .Doprawiamy solą pieprzem i formujemy malutkie klopsiki. Kuleczki obtaczamy w mace i smażymy na oleju na złoty kolor. Zupę z pieczarkami zaciągamy mąką i śmietaną . Zagotowujemy doprawiamy solą ,pieprzem i dodajemy klopsiki . Posypujemy posiekaną natką

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Potrawka ma byc dosc gęsta
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !