Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka galicyjska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
cebula biała 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
mięso mielon 1/2 kg
jajko 1 szt
sól
czosnek 2 ząbki
oliwa
mąka 2 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżki
natka pietruszki
masło 1 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka galicyjska

Do ok 3 litrów wody dodajemy 3 kostki bulionowe i wkładamy starte na tarce warzywa-marchewkę,pietruszkę i seler.Gotujemy . Pieczarki obieramy kroimy w plasterki ,cebulę siekamy w kosteczkę -wszystko podsmażamy na maśle . Do gotujących się warzyw dodajemy podsmażone pieczarki z cebulę . Mieso mielone mieszamy z jajkiem ,wyciśniętym czosnkiem .Doprawiamy solą pieprzem i formujemy malutkie klopsiki. Kuleczki obtaczamy w mace i smażymy na oleju na złoty kolor. Zupę z pieczarkami zaciągamy mąką i śmietaną . Zagotowujemy doprawiamy solą ,pieprzem i dodajemy klopsiki . Posypujemy posiekaną natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 10.11.2011 08:18
dobra
iwa643 10.11.2011 06:16
Potrawka ma byc dosc gęsta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak