Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki gotowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4 szt
oliwa
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki gotowane

Buraki dobrze myjemy i gotujemy do miękkości bez obierania z skórki .stracą wtedy mniej witamin i koloru .Po ugotowaniu studzimy i zimne obieramy z skórki.Ścieramy na tarce duze oczka .Dodajemy oliwy .Mieszamy .Cebulę siekamy drobno dodajemy do buraczków. Doprawiamy pieprzem ,cukrem,solą i kwaskiem cytrynowym do smaku . Mieszamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 10.11.2011 06:05
Ozdabiamy pietruszką i papryka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak