Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszone Jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 10 szt
sól 50 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszone Jabłka

Jabłka umyć, muszą być czyste i pozbawione jakichkolwiek uszkodzeń mechanicznych, itp.
Umyte jabłka umieścić w kamionce, posypać solą. Przykryć dla smaku liśćmi wingron lub wiśni. Wodę zagotować, zalać ciepłą, ale niewrzącą jabłka. Przykryć, odstawić na 2-3 dni. Najlepiej smakuje po ok. 7 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 04.06.2012 07:36
fajne robie takie
SmacznaPyza 10.11.2011 10:42
i mam jeszcze pytanie - jakiego gatunku jabłek najlepiej użyć?
SmacznaPyza 10.11.2011 10:40
ciekawa jestem smaku - nigdy nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak