Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki nadziewane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki cielęce 3 szt
włoszczyzna
Kucharek przyprawa do potraw
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
białko 2
chrzan świeżo starty 2 łyżki
masło do smażenia
śledzie 5 szt
żółtko jajek 2
cytryna 1/2 szt
margaryna 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki nadziewane

Ozorki ugotować w jarzynach do miękkości. Ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w skośne plastry. Obrane ze skórki i ości śledzie utrzeć z margaryną i żółtkami. Dodać sok z cytryny, posiekaną natkę , pieprz, kucharka i wymieszać. Przygotowaną masą smarować ozorki, zwinąć i spiąć wykałaczką. Białko rozkłócić i posmarować ozorki, obsypać bułką tartą i smażyć. Upieczone ozorki obłożyć startym chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.07.2013 07:31
przepyszne
tomek18 23.09.2012 11:17
pyszne na pewno
ben-ka 17.08.2012 13:00
Przepis bardzo interesujący w takim wydaniu ozorków nie jadłam.
IKrakowianka 27.04.2012 22:02
świetne
joanna77 20.11.2011 12:50
bardzo lubie ozorki
Monika193
Monika193 16.11.2011 18:03
ciekawy przepis
Wafelek2601 13.11.2011 12:55
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak