Sposób przygotowania

Ozorki ugotować w jarzynach do miękkości. Ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w skośne plastry. Obrane ze skórki i ości śledzie utrzeć z margaryną i żółtkami. Dodać sok z cytryny, posiekaną natkę , pieprz, kucharka i wymieszać. Przygotowaną masą smarować ozorki, zwinąć i spiąć wykałaczką. Białko rozkłócić i posmarować ozorki, obsypać bułką tartą i smażyć. Upieczone ozorki obłożyć startym chrzanem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    bardzo lubie ozorki
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Przepis bardzo interesujący w takim wydaniu ozorków nie jadłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszne na pewno
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !