Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta brokułowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 300 gram
brokuły 2 sztuki
pieczarki 200 gram
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz świeżo zmielony
mleko 2 szklanki
jajko 4 sztuki
gałka muszkatałowa
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta brokułowa

Formę do tart posmarowac oliwą. Ułożyć ciasto i napełnić suchą fasolą, wstawic do piekarnika i upiec na złocisto. Fasolę wysypać. Brokuły podzielić na drobne różyczki i obgotować ( 3 minuty ) w posolonej wodzie. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Czosnek wycisnąć przez praskę i wraz z pieczarkami udusić na maśle. Doprawić. Najpierw na tarcie ułożyć pieczarki, na nich brokuły. Wymieszać mleko z 4 łyżkami parmezanu, solą , pieprzem i gałką muszkatałową. Zalać tartę i zapiekać, aż masa stężeje i wierzch zbrązowieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tyszak 04.08.2012 09:29
lubie brokuły :)
mala2021 14.11.2011 11:55
smaczna
Tyska 12.11.2011 23:29
bardzo smaczne
Dorian 12.11.2011 16:42
super pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak