Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z orzechami i czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 gram
jajko 4 sztuki
mąka 100 gram
cukier 7 łyżek
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
orzechy laskowe 100 gram
kakao 1 łyżeczka
masło 100 gram
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z orzechami i czekoladą

Masło stopić,schłodzić. Czekoladę zetrzeć na tarce,białka odzielić od żółtek,ubić ze szczyptą soli. Pod koniec dodać cukier i żółtka. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę,zmielone orzechy,proszek do pieczenia,startą czekoladę i kakao. Wszystko dodać do masy i wymieszać. Na koniec dodać roztopione masło i wymieszać dokładnie. Piec w 180 stopni około 40-45 minut.
Można polać czekoladową polewą.
Pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 14.03.2012 12:35
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak