Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piłkarski gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na gulasz:
mięsa na gulasz 1kg
pieczarek 8
cebule 2
kostki rosołowe 2
Liść laurowy suszony Prymat
marchewki 2
pieprz kilka ziarenek
pieprz
sól
na piłeczki
ziemniaki 6 ugotowanych
koperek 2 łyż
sól
pieprz
mąka ziemniaczana około 1 szkl.
olej 2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Piłkarski gulasz

Mięso na gulasz jeśli jest taka potrzeba kroimy w mniejsze kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Dość mocno podsmażamy. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy aż będzie miękka. Przełożyć wszystko do garnka. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki, po czym usmażyć i wrzucić do mięsa z cebulą. Marchewkę obrać i pokroić w kawałeczki, wrzucić do garnka. Wszystko zalać bulionem przygotowanym z rozpuszczonych bulionerek. Dodać pieprz i doprawić do smaku. Wszystko gotować aż będzie miękkie. Piłeczki: Ziemniaki przepuszczamy przez praskę. Dodajemy przyprawy i mąkę. Ugniatamy dość zwarte ciasto. Formujemy z niego małe kuleczki. Gotujemy w osolonym wrzątku do wypłynięcia. Na talerze układamy po kilka piłeczek i zalewamy je gotowym gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2013 21:47
Pożywne jadło.
Kamila/kami007 16.11.2011 00:32
przepis wart wypróbowania a nazwa rzeczywiście świetna;)
treonina 10.11.2011 00:21
fajny przepis a nazwa tym bardziej bombowa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak