Sposób przygotowania

Wodę wymieszać z winem, cukrem i ekstraktem waniliowym, zagotować.

Gruszki obrać i włożyć do gotującej się wody tak by były zanurzone po koniuszek w wodzie, gotować pod przykryciem ok 8-10 min aż gruszki zmiękną ale nie za długo aby się nie rozpadły.

Jabłka pokroić w cieniutkie plasterki, można zanurzyć każdy plasterek w wodzie zagotowanej z cukrem (proporcje 1:2) a następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 150 st C i ususzyć.

Ugotowane gruszki wyciągnąć z wody i odsączyć.

Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej i oblać nią gruszki.

Ułożyć na talerzu i udekorować jabłkowymi chipsami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !