Sposób przygotowania

Mąkę ,proszek ,margarynę.cukier,żółtka zagnieść na ciasto.Ciasto podzielić na trzy części do jednej części dodać kakao.Jedną część białą i kakaową zamrozić.Jedną część co się została rozwałkować i wyłożyć na niej wiśnie, zetrzeć na tarce na dużych oczkach kakaową część.Ubić białka i dodać do nich kisiel i wyłożyć na kakaową część i na białko zetrzeć zamrożoną białą część ciasta.Piec ok 1 godz.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    super wygląda i napewno tak samo smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    treonina

    muszę spróbować! koniecznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    bardzo dobry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    podobne do pleśniaka, ale fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    ależ nabrałam ochoty:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    warty sprubowania
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    świetne
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takie placki lubię i to bardzo
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    trzeba wypróbować w końcu przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    znam to jako pleśniak :P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !