Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sękacz

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0.50 kg
jajko 6 szt
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
wiśnie bez pestek
kakao 2 łyżeczki
margarynę 1 kostkę
kisiel wiśniowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: sękacz

Mąkę ,proszek ,margarynę.cukier,żółtka zagnieść na ciasto.Ciasto podzielić na trzy części do jednej części dodać kakao.Jedną część białą i kakaową zamrozić.Jedną część co się została rozwałkować i wyłożyć na niej wiśnie, zetrzeć na tarce na dużych oczkach kakaową część.Ubić białka i dodać do nich kisiel i wyłożyć na kakaową część i na białko zetrzeć zamrożoną białą część ciasta.Piec ok 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 19.05.2016 16:27
znam to jako pleśniak :P
IZABELA29 31.03.2014 10:51
trzeba wypróbować w końcu przepis
IZABELA29 27.01.2013 08:18
takie placki lubię i to bardzo
Botwinka 14.12.2012 10:21
świetne
Pietruszka 23.07.2012 22:30
super
jolanta19 19.07.2012 11:07
warty sprubowania
pierniczkowo 25.05.2012 13:52
ależ nabrałam ochoty:)
Pajecznik 24.04.2012 21:10
podobne do pleśniaka, ale fajne
Urszula5 05.04.2012 23:17
super
mirosława4 21.03.2012 21:35
extra
mala2021 09.12.2011 08:40
bardzo dobry
treonina 10.11.2011 00:22
muszę spróbować! koniecznie
fasola 09.11.2011 18:58
super wygląda i napewno tak samo smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak