Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada kokosowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 szkl.
woda 1 szkl.
kakao 4 łyżki
masło 1/2 kost.
wiórki kokosowe 20 dkg.
mleko 1/2 szkl.
masło 1/2 kost.
cukier 1/2 szkl.
herbatniki 10 paczek
masa Kokosowa

Przepis i sposób przygotowania na: rolada kokosowa

do rondelka wlać wodę wsypać cukier masło i zagotować przestudzić dodać zmielone herbatniki wymieszać wylać na stolnicę i rozwałkować przełożyć ciasto na folię aluminiową i przygotować masę kokosową do naczynia wlać mleko i zagotować z cukrem oraz masłem wsypać kokos i wymieszać gotową masę wylać na rozwałkowane ciasto wyrównać i zwijać w rulon na koniec zawinąć rulon w folię i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.11.2011 11:44
smaczna
Iwona51
Iwona51 11.11.2011 09:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak